VAUVAN KORVIEN PUHDISTAMINEN

Muutamalla sanalla

Vauvan korvien puhdistaminen on tärkeä osa hygieniaa! Miten se tehdään? Lastenlääkäri Patrice Attal antaa tarvittavat ohjeet: Korvalehtien ja korvien taustan puhdistaminen päivittäin on suositeltavaa. Korvakäytävä puolestaan puhdistetaan vain kerran tai kaksi kertaa viikossa korvavahan määrän vähentämiseksi. Lääkäri Patrice Attal suosittelee tuoreita vanhempia puhdistamaan vauvan korvat kylvettämisen jälkeen, mieluiten merivesipohjaisella liuoksella.

VAUVAN KYLPYHUONE ON TÄRKEÄ PAIKKA. LAPSEN TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISEKSI HOITOTOIMENPITEET ON TEHTÄVÄ HELLÄVARAISESTI PARHAITA MENETELMIÄ NOUDATTAEN, VAIHE VAIHEELTA: SILMÄT, NENÄ, IHO... JA VIIMEISENÄ KORVAT…

Tarvitseeko vauvan korvia puhdistaa?

Vauvojen korvat erittävät KORVAVAHAA , kuten aikuistenkin korvat. Rasvainen aine suojaa korvakäytävää ja tärykalvoa bakteereilta luonnollisella tavalla.(1)

Mutta jos vaha on hyväksi vauvan korvakäytävälle, miksi sitä pitäisi yrittää poistaa? Lääkäri Patrice Attal, lastenlääkäri, vastaa kysymykseen: "Vaha suojaa pikkulasten korvia ympäristön epäpuhtauksilta: Se ei ole haitallista, joten sitä ei pidä yrittää poistaa hinnalla millä hyvänsä. Vaikka houkutus olisi olemassa, hoito on tehtävä harkiten. Tärkeää sen sijaan on hillitä korvassa olevan vahan määrää. Sen vuoksi vauvojen korvat on puhdistettava säännöllisesti ja huolellisesti."

Pienten lasten kohdalla pätee sama sääntö kuin isompienkin lasten ja aikuisen kohdalla: Korvien puhtaus on tärkeää  ! Korvakäytävässä olevan vahan määrän hallinta ehkäisee vahatulppia . Se on ennen kaikkea ennaltaehkäisevää hoitoa. (2)

Mitkä ovat vahatulpan oireita?

"Kun vauvan korvat puhdistetaan säännöllisesti, lääkäri pystyy tutkimaan korvakäytävät ja tärykalvon kunnolla. Se on erittäin tärkeää nenä-, korva- ja kurkkutautien ehkäisemiseksi", toteaa lääkäri Patrice Attal. "Jos vauvan korva on täynnä vahaa, diagnoosin tekeminen ja hoidon määrääminen on vaikeaa."

Mikä on paras tapa puhdistaa vauvan korvat?

Mikä on paras tapa puhdistaa vauvan korvat?

Milloin? Kuinka usein?

Milloin on paras hetki puhdistaa vauvan korvat? Lääkäri Patrice Attal suosittelee tuoreita vanhempia puhdistamaan korvat kylvyn jälkeen: "Lämmin kylpy pehmentää korvakäytävässä olevaa eritettä, jolloin vauvan korvien puhdistaminen on helpompaa. Se on muutenkin hyvä hetki. Kylvettämisen jälkeen vauvan silmät, nenä, suu ... ja myös korvat puhdistetaan."

Entä kuinka usein? "Korvien taustat ja korvalehdet voidaan puhdistaa päivittäin. Korvakäytäville kuitenkin riittää 1 tai 2 puhdistuskertaa viikossa", hän suosittelee.

Miten vauvan korvat puhdistetaan?

Vauvan korvan takana on ihopoimu. On suositeltavaa puhdistaa se päivittäin maitoruven ja ekseeman ehkäisemiseksi. Lääkäri Patrice Attal suosittelee käyttämään harsosidettä, joka on kostutettu lämpimään veteen. "Pyyhi kevyesti, älä paina. Jatka korvan ulompiin osiin."

Mitä tulee korvan sisäosiin, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit ovat yksimielisiä: vanupuikkoja on vältettävä . Tämä pätee erityisesti pikkulasten kohdalla!3 Lääkäri Patrice Attal selittää: "Vauvan korvakäytävä on lyhyempi ja ahtaampi kuin aikuisen. Sisäpuolen iho on myös hauraampi. Vanupuikon käyttöä on vältettävä korvakäytävän ärsytyksen, tärykalvovaurioiden ja vahatulpan muodostumisen ehkäisemiseksi. On helppoa löytää hellävaraisempia menetelmiä."

“Lastenlääkärinä suosittelen vanhempia puhdistamaan vauvan korvat luonnollisella liuoksella: hypertonisella merivesiliuoksella ). Vauvan korvakäytävä voidaan huuhdella vesiliuoksella, jonka mukana erite kulkeutuu pois korvasta. Apteekeissa on nyt saatavilla hypertonista merivesiliuosta, joka on sovitettu pienten lasten tarpeisiin ja jota vanhempien on helppo käyttää.

Ja vanhemmille: korvien puhdistaminen, minkä tuotteen valitsen?

Miten vauvan korvat puhdistetaan?

Lääkäri Patrice Attal ehdottaa toimimaan seuraavasti: "Aseta vauva kylvyn jälkeen selinmakuulle, mieluiten sopivalle korkeudelle säädetylle hoitopöydälle. Käännä vauvan päätä hellästi sivulle, niin että näet vauvan sivuprofiilin. Mitä vähemmän vauva liikkuu, sitä parempi. Nyt voit annostella liuosta vauvan korvakäytävään. Hetken kuluttua liuos valuu luonnollisesti ulos korvasta. Pyyhi erite hellävaraisesti vanupallolla ja kuivaa korvalehti. Toista toisen korvan kanssa."

Lähteet:
/ Interview Docteur Patrice Attal – Décembre 2019.
(1) Définition, causes et symptômes du bouchon de cérumen. 2019. https://www.ameli.fr/
(2) Justin O. Sevy; Anumeha Singh. Cerumen Impaction. 2017
(3) Guide de santé pour les enfants de 0 à 14 ans, docteur Eve Balzamo, Flammarion. 2014
https://destinationsante.com/faut-il-laver-les-oreilles-de-bebe.html

TIESITKÖ?

Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden ja vastaavan teknologian käytön. Niiden avulla konsernimme yritykset ja kolmannet tahot, kuten mainostoimistoyhteistyökumppanit, voivat käyttää sinua koskevia tietoja käyttäjätilastojen luomiseen sekä palvelujen ja sinua kiinnostavan sisällön tarjoamiseen sinulle.