MITKÄ OVAT MERIVEDEN HYÖDYT?

Muutamalla sanalla

Merivedellä on paljon erilaisia hyötyjä. Merivedessä on runsaasti hivenaineita ja mineraalisuoloja, ja se edistää ihon uusiutumista. Se voi myös stimuloida immuunijärjestelmää ja lievittää hengitystieoireita. Korvavahaa liuottavien ominaisuuksiensa ansiosta merivettä käytetään myös korvien säännölliseen puhdistamiseen.

MERIVEDELLÄ ON LUKUISIA HYVIÄ PUOLIA! SIITÄ ON HYÖTYÄ IHOLLE, NENÄLLE, IMMUUNIJÄRJESTELMÄLLE JA MYÖS KORVILLE. MUTTA MITÄ HYÖDYT TARKALLEEN OTTAEN OVAT?

Merivesi: koostumus

Merivedessä on paljon hivenaineita (jodia, kromia, rautaa, sinkkiä, mangaania) ja mineraalisuoloja (magnesium, kalium, natrium, kalsium,...). Sen mineraalikoostumus edistää lukuisia fysiologisia prosesseja. Siksi merivedestä on niin paljon hyötyä koko keholle: Saamme siitä lukemattomia eri aineita, jotka ovat välttämättömiä elimistön tasapainolle ja toiminnalle.

Meriveden hyödyt koko keholle

  • Merivesi on hyväksi ihollemme monella eri tavalla. Se on hyvä luonnollinen kuorinta-aine: Merivesi poistaa kuolleita ihosoluja. Lisäksi tietyt meriveden sisältämät mineraalit hidastavat solujen ikääntymistä.(1)
  • Meriveden sisältämä seleeni, sinkki ja pii stimuloivat immuunijärjestelmää.(2, 3)
  • Meriveden on myös havaittu vähentävän turvotusta, mikä voi helpottaa nenä- ja hengitysoireista kärsiviä.(4)
  • Lisäksi meriveden sisältämä jodi on välttämätöntä kilpirauhasen toiminnalle. Kaulalla sijaitseva umpieritysrauhanen on keskeinen osa hormonijärjestelmäämme, ja sen toimintahäiriö voi aiheuttaa masennusta, unettomuutta ja hyperaktiivisuutta. Jodi osallistuu kilpirauhashormonin synteesiin.(5)
Meriveden hyödyt korville

Meriveden hyödyt korville

Merivedellä on myös korvavahaa liuottavia ominaisuuksia. Sen sisältämät mineraalisuolat edistävät korvassa olevan vahan liukenemista ja poistumista korvasta.

Miksi korvat pitäisi puhdistaa? Lue lisää!

Tämän lisäksi mikrobiologisesti puhdas merivesi tukee kohtuullisina määrinä ihon ja ulkoisen korvakäytävän fysiologiaa ja tasapainoa. Lisää syitä valita luonnollinen liuos korviesi puhdistamiseen!

Korvien puhdistaminen – mikä tuote kannattaa valita?

Lähteet:
(1) The use of balneotherapy in dermatology. Huang A, Seité S, Adar T. Clin Dermatol. 2018 May - Jun;36(3):363-368
(2) Selenium and human health. Rayman MP. Faculty of Health and Medical Sciences, University of Surrey, Guildford, UK. Lancet. 2012
(3) Zinc as a Gatekeeper of Immune Function. Wessels I, Maywald M, Rink L. Nutrients. 2017 Nov 25;9(12)
(4) The effectiveness of nasal saline irrigation (seawater) in treatment of allergic rhinitis in children. Chen JR, Jin L, Li XY. Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 2014
(5) Role of iodine, selenium and other micronutrients in thyroid function and disorders. Triggiani V, Tafaro E, Giagulli VA, Sabbà C, Resta F, Licchelli B, Guastamacchia E. Endocr Metab Immune Disord Drug Targets. 2009 Sep;9(3):277-94.

TIESITKÖ?

Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden ja vastaavan teknologian käytön. Niiden avulla konsernimme yritykset ja kolmannet tahot, kuten mainostoimistoyhteistyökumppanit, voivat käyttää sinua koskevia tietoja käyttäjätilastojen luomiseen sekä palvelujen ja sinua kiinnostavan sisällön tarjoamiseen sinulle.