DE OREN REINIGEN: EEN GESCHIKT PRODUCT KIEZEN

In enkele woorden

Geef voor een optimale oorhygiëne de voorkeur aan een hypertonische oplossing op basis van microbiologisch gecontroleerd zeewater De componenten scheiden op natuurlijke wijze het oorsmeer dat in de gehoorgang aanwezig is. Geef de voorkeur aan een druppeloplossing voor baby's en gebruik een oorspray voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Van de verschillende methodes om uw oren te reinigen, is het gebruik van een ooroplossing de meest zachte optie. Verkrijgbaar in de apotheek, gebruiksvriendelijk. Welke oplossing moet ik kiezen? In welke vorm? En voor wie? We leggen alles uit!

Waarom moeten we er een gewoonte van maken om regelmatig onze oren te reinigen?

Noodzakelijk voor ons gehoor en evenwicht, verdienen onze oren het om met zorg te worden behandeld. Regelmatige en geschikte oorhygiëne is belangrijker dan u denkt! De gewoonte om uw oren schoon te maken helpt om de hoeveelheid oorsmeer in de externe gehoorgang te reguleren. Dit is een belangrijke preventieve maatregel omverschillende ooraandoeningen zoals oorproppen te voorkomen.

Door een abnormale ophoping van oorsmeer onderin de gehoorgang, kan een oorprop verschillende onaangename symptomen veroorzaken: pijn, gehoorverlies, duizeligheid...

Alles wat u moet weten over de symptomen van oorproppen!

Welke oorreinigingsmethode is het meest geschikt?

Er bestaan verschillende methodes om uw oren te reinigen: wattenstaafjes, oorlepeltjes, oorkaarsen, vloeibare oplossingen...

Wat is de beste manier om uw oren in alle zachtheid te verzorgen?

Oorartsen zijn het erover eens, wattenstaafjes moeten worden vermeden . Het gebruik ervan kan risico's inhouden: het inbrengen van een dergelijk voorwerp in het oor kan letsel veroorzaken aan het trommelvlies, dat zich zeer dicht bij de ingang van de gehoorgang bevindt. In plaats van oorsmeer naar buiten af te voeren, duwt u het met een wattenstaafje verder in het oorkanaal, waardoor de vorming van oorproppen wordt bevorderd.

Ook oorlepeltjes en oorkaarsen zijn riskante hulpmiddelen. Ze zijn niet alleen lastig in gebruik, ze kunnen ook leiden tot de perforatie van het trommelvlies. Daarnaast kunnen oorlepeltjes de wanden van uw oorkanaal irriteren. Oorkaarsen kunnen brandwonden of zelfs een ernstige verstopping van de gehoorgang veroorzaken.

Een vloeibare oplossing is de meest eenvoudige en zachtste manier om uw oren te reinigen. Maar welk type oplossing geniet de voorkeur?

Oorreiniging: een geschikte ooroplossing kiezen!

Vergeet niet dat in geval van oorontstekingen of een perforatie van het trommelvlies, het niet aan te raden is om een ooroplossing te gebruiken. Vraag uw arts of oorspecialist om advies.

se nettoyer les oreilles

Welk type oplossing moet ik kiezen om mijn oren te reinigen?

Geef de voorkeur aan een waterige oplossing, die doeltreffender zijn dan een oliehoudende oplossing. Opteer voor een microbiologisch gecontroleerde oplossing op basis van zeewater, die meerdere voordelen heeft voor het lichaam ! De minerale zouten die in zeewater voorkomen, zijn elementen die de scheiding van het oorsmeer en de afvoer ervan naar buiten mogelijk maken. Kies voor een oplossing van hypertonische mariene oorsprong, met een concentratie van sporenelementen en minerale zouten die vergelijkbaar is met die van natuurlijk zeewater.

Naast de effectieve fysisch-chemische eigenschappen die inwerken op het oorsmeer, respecteert microbiologisch gecontroleerd zeewater de fysiologie en de ph-waarde van het externe gehoorkanaal. Een eenvoudige, zachte, doeltreffende en natuurlijke oplossing!

DENK ERAAN...

Door verder te browsen, accepteert u het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruik van uw gegevens door onze groepsmaatschappijen en derden, zoals reclamebureaus en partners, mogelijk maken, om publiekstatistieken te verkrijgen, u diensten en redactionele inhoud aan te bieden met betrekking tot uw interesses.