MOETEN WE ONZE OREN REINIGEN?

In enkele woorden

Oorsmeer is van belang voor de gezondheid van onze oren. Wanneer oorsmeer echter niet goed wordt geëvacueerd, kan het zich ophopen in de gehoorgang en zo een oorprop vormen, die gehoorverlies, duizeligheid, enz. kan veroorzaken. Om deze complicaties te vermijden, wordt de regelmatige hygiëne van het oor aanbevolen. Geeft de voorkeur aan oorsprays op basis van microbiologisch gecontroleerd zeewater om de afvoer naar buiten te vergemakkelijken.

Net zoals onze neus, mond of huid hebben ook onze oren behoefte aan regelmatige hygiëne. Onze oren zijn gevoelige organen die de juiste verzorging nodig hebben en van essentieel belang zijn voor ons gehoor en evenwicht. Laten we goed naar onze oren luisteren!

Waarom is het belangrijk om onze oren te reinigen?

De oren produceren een vette, geel- of bruinachtige substantie: cerumen , beter bekend als oorsmeer. Het oorsmeer wordt afgescheiden door de cerumineuze klieren die zich in de wand van de buitenste gehoorgang bevinden en de gehoorgang en het trommelvlies beschermen tegen bacteriën. Waarom moeten we onze oren reinigen als cerumen nuttig is voor onze gezondheid?

Ondanks de beschermende functie kan oorsmeer ook diverse ongemakken veroorzaken. Het vermogen van het oor om op natuurlijke wijze oorsmeer af te voeren kan door meerdere factoren worden beïnvloed . Indien er zich oorsmeer ophoopt in de gehoorgang, kan dit tot de vorming van een oorprop en bepaalde complicaties leiden.

Het reinigen van de oren dient als bescherming tegen verschillende ooraandoeningen.

Regelmatige oorhygiëne zorgt ervoor dat oorsmeer op de juiste wijze uit de gehoorgang wordt geëvacueerd. Op die manier wordt de afgifte ervan geregeld, waardoor de vorming van oorproppen wordt voorkomen. Er een goede gewoonte van maken om regelmatig uw oren te verzorgen met een geschikte reinigingsoplossing, betekent:

  • Een goed gehoor behouden
  • Ongemak, oorsuizingen en duizeligheid* voorkomen
  • Het voorkomen van waterretentie in de gehoorgang
  • Een vereenvoudigd trommelvliesonderzoek bij de oorarts
  • Ervoor zorgen dat hoorapparaten optimaal werken*

Wat is de correcte manier om uw oren te reinigen?

Wat is de beste methode voor het reinigen van de oren?

Vermijd het gebruik van voorwerpen zoals oorlepeltjes of wattenstaafjes. Waarom? Daar ze schade kunnen aanrichten: het trommelvlies bevindt zich zeer dicht bij de ingang van de gehoorgang en is dus makkelijk bereikbaar. Dit is een uiterst gevoelig membraan: er bestaat een reëel risico op letsel*.

5 goede redenen om wattenstaafjes uit uw badkamer te verbannen!

Om uw oren doeltreffend en zacht te reinigen , worden waterige oplossingen aanbevolen: het oorsmeer wordt met behulp van de oplossing naar de gehoorgang geleid, om zo de evacuatie ervan te vergemakkelijken.

Hoe vaak moeten we onze oren reinigen?

Behoudens er sprake is van ongemak, wordt aanbevolen om uw oren ongeveer twee keer per week schoon te maken.

se nettoyer les oreilles

Welke waterhoudende oplossing voor het reinigen van de oren?

De weldadige effecten van zeewater op het lichaam zijn talrijk ! Wist u dat het cerumenolytische eigenschappen heeft? Het zeezout lost de oorsmeerdeeltjes op en vergemakkelijkt de afvoer ervan.

Baby’s, kinderen, volwassenen... Hoe de hoeveelheid oplossing doseren? Kies voor een product met een doseersysteem, aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

Hoewel oorsprays niet worden aanbevolen voor zuigelingen vanwege de gevoeligheid van hun oren, kunnen ze wel gebruikt worden vanaf de leeftijd van 3 jaar. Geef de voorkeur aan een milde en ruime verneveling. Om elk gevoel van druk te voorkomen, dient u te opteren voor een geschikt sproeidop, die het mogelijk maakt om lucht te laten circuleren.

Veilig de oren van baby's reinigen

Hoe kan ik het juiste product voor mijn oorhygiëne kiezen

*Wetenschappelijke bron: Dokter Pierre Drweski, KNO-arts.

DENK ERAAN...

Door verder te browsen, accepteert u het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruik van uw gegevens door onze groepsmaatschappijen en derden, zoals reclamebureaus en partners, mogelijk maken, om publiekstatistieken te verkrijgen, u diensten en redactionele inhoud aan te bieden met betrekking tot uw interesses.